شش ماه فرصت برای رفع آلایندگی صنایع بزرگ-راهبرد معاصر
هزینه‌های سلامت ۶۰ درصد افزایش یافته است علل و علائم ناباروری را بشناسید استعفای ۳ عضو شورای شهر کرگان در پی به آتش کشیدن شهردار این شهر + عکس تهران گرم می‌شود؛ پایداری آلودگی تا هفته آینده سند ساماندهی رمزدارایی‌ها تصویب و ابلاغ شد ۲ منطقه رکوردار سرما شدند + جزئیات ثبت نام رشته‌های بدون آزمون کنکور ۱۴۰۳ آغاز شد پاشیدن اسید به بدن سگ‌ها در بندرانزلی / اطلاعیه محیط زیست  بازداشت کلاهبرداران میلیاردی خرید اینترنتی و برنده شدن خودرو در زنجان در نوزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش چه گذشت؟ جولان ویروس آنفولانزا و کرونا در خراسان شمالی اعلام جرم علیه روسای چند اداره دولتی و کارمندان آنها /دستگیری یکی از روسای اتاق اصناف عضو شورای شهر: ۲۰ درصد از پله برقی‌های تهران خراب و از رده خارج هستند محمد درویش، فعال محیط زیست: ۸ درصد جنین‌ها در ایران به‌خاطر آلودگی شدید هوا مرده به دنیا می‌آیند «ویروس جدید چینی» به ایران رسید؟ / پاسخ وزارت بهداشت

شش ماه فرصت برای رفع آلایندگی صنایع بزرگ

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: واحدهای بزرگِ آلاینده رفع آلایندگی را جدی نمی‌گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۸ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 07
کد خبر: ۲۶۷۷۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، صدیقه ترابی رباره سازوکار‌های موجود برای برخورد با واحد‌های آلاینده اظهارکرد: قدم اول در این زمینه شناسایی واحد آلاینده است که بخشی از آن از سوی سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود، اما بر اساس مصوبات، عمده واحد‌های آلاینده باید بتوانند به‌صورت خوداظهاری و با استفاده از ظرفیت آزمایشگاه‌های معتمد مشخص کنند که چه فرایند‌هایی از فعالیتشان آلودگی ایجاد می‌کند. واحد‌ها باید این اطلاعات را در سامانه جامع سازمان حفاظت محیط زیست ثبت کنند.

 

او ادامه داد: این واحد‌ها در صورت ایجاد آلودگی به‌صورت فصلی در فهرست صنایع آلاینده قرار می‌گیرند و با توجه به ضرایب مشخص در جداول از ۰.۵ تا ۱.۵ درصد فروش آنها به عنوان عوارض آلایندگی دریافت و به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز می‌شود. 

 

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: اگر تخلف واحد‌ها در سطح خُرد باشد، برای رفع آلایندگی به واحد‌ها فرصت داده می‌شود. معمولا واحد‌های خُرد، به دلیل اینکه عوارض آلایندگی رقم خسارت قابل توجهی برایشان محسوب می‌شود، برای رفع آلودگی اقدام می‌کنند، اما واحد‌های بزرگِ آلاینده، عوارض آلایندگی را بخشی از هزینه‌ها در نظر می‌گیرند بنابراین برای اصلاح فرایند و کاهش آلایندگی اقدام جدی انجام نمی‌دهند.

 

ترابی در پایان گفت: با این حال در مناطقی مانند اصفهان که آلودگی هوا، قطعا ناشی از منابع ساکن است، در خصوص فعالیت صنایع آلاینده مثل ذوب آهن و فولاد مبارکه در کارگروه ملی آلودگی هوا مصوب شد که اگر این صنایع ظرف شش ماه اقدامی جهت اصلاح فرایند انجام ندهند، دستور توقف فعالیت آنها صادر خواهد شد./ ایسنا

ارسال نظر